Pământul tocmai a supraviețuit unei alte flăcări solare…

O ejecție de masă coronariană (CME) a lovit Pământul, perturbând câmpul magnetic la un nivel moderat. CME a fost asociat cu o erupție solară moderată.
Pământul nostru a supraviețuit unei alte flăcări solare! Soarele a descărcat o cantitate masivă de energie și a tras-o direct pe Pământ. Ejectia de masă coronală astfel creată a lovit materialul magnetic al Pământului. Masa materialului solar a atins Pământul pe 12 octombrie și a crescut indicele Kp la 6, care este considerat ca fiind un nivel moderat de perturbare. Cel mai intens nivel este indicele Kp 9, care poate provoca mult rău infrastructurii de pe Pământ.

CME a fost asociată cu o rachetă solară din clasa M1.6 din regiunea activă a soarelui 2882 care a apărut pe 9 octombrie. Acum, tarifele din clasa M nu sunt la fel de intense ca cele din clasa X, deci nu prezintă prea mult pericol.

„Flacăra a generat, de asemenea, o erupție de particule solare energetice care a fost detectată de Observatorul Solar Terestru al Relațiilor Terestre al NASA, sau STEREO-A, la 7:51 UTC (3:51 am EDT)”, a declarat un raport pe Phys.org .

Viteza CME a fost, de asemenea, detectată de nava spațială STEREO-A, care plutește în spațiu într-un punct de observare distanță de Pământ. Nava a detectat o viteză de 983 Km pe secundă pentru materialul de ejectare a masei solare.

Pericolele apariției solare
Deși această rachetă solară a fost de nivel moderat, ea poate prezenta în continuare multiple pericole pentru planeta noastră, care ne pot părăsi viața normală.

– Furtunile solare pot perturba rețeaua electrică. În timpul unei furtuni solare, este obișnuit să asistăm la fluctuații de energie și la întreruperi datorate câmpului magnetic care interferează.

– Întrucât aici este implicată depunerea magnetică, multe părți ale lumii pot asista la Aurora Boreală sau la Lumina Nordică în mai multe orașe din emisfera nordică.

– Vehiculele spațiale pe orbită își pot pierde calmul și chiar pot fi dezorientate. Acest lucru ar putea afecta în mod direct majoritatea rețelelor noastre bazate pe Pământ pe termen lung. Heck, poate chiar opri conectivitatea la internet a lumii!

– Ca urmare, comunicațiile radio sunt afectate. Este posibil ca GPS-ul smartphone-ului dvs. să nu funcționeze corect, același lucru va fi valabil pentru ceasurile dvs. inteligente și sistemul de navigație din mașină.

– Oamenii de știință spun că la fiecare 100 de ani are loc o mega furtună solară care are potențialul de a iniția dispariția umană. Flăcările sunt atât de puternice încât pot șterge stratul de ozon de pe planeta noastră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s